Kemi

bly(II)sulfat reaktion - BRUG FOR HJÆLP

03. maj 2016 af LineSuhe - Niveau: B-niveau

Er gået død i denne opgave... og har ingen i ide om hvordan den lige skal løses...


Et bundfald af bly(II)sulfat, , vejer 0,303 g. Bundfaldes vaskes med 200 mL demineraliseret vand ved  25. Vaskevandet mættes med bly(II)sulfat ved vaskningen.

a) Opskriv reaktionsskemaet for den reaktion, der foregår ved vaskningen.

Opløselighedsproduktet for bly(II)sulfat er 2,53·10^-8M^2 (ved 25?) .

b) Beregn de aktuelle koncentrationer af bly(II)-ioner og sulfat-ioner i vaskevandet, når det er mættet med bly(II)sulfat.

c) Beregn massen af bly(II)sulfat, der er gået i opløsning.

d) Beregn, hvor mange masseprocent bly(II)sulfat der er gået i opløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2016 af mathon

Vakningsreaktion:
                                   PbSO_4\, _{\textit{(s)}}\; \rightarrow\; PbSO_4\, _{\textit{(aq)}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2016 af mathon

b)

Beregning af molær opløselighed s
ud fra opløselighedsproduktet:

                                                      s^2=2{,}53\cdot 10^{-8}\; M^2

                                                      s=\sqrt{2{,}53\cdot 10^{-8}\; M^2}=1{,}5906\cdot 10^{-4}\; M

                                                      \left [ Pb^{2+} \right ]=\left [ S{O_4}^{2-} \right ]=s=1{,}5906\cdot 10^{-4}\; M

                                                       


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2016 af mathon

c)
  \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! m(PbSO_4)_{opl\o st}=\left ( 0{,}200\; L \right )\cdot \left ( 1{,}5906\cdot 10^{-4}\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 303{,}28\; \tfrac{g}{mol} \right )=1{,}92959\cdot 10^{-3}\; g

                                                                                                                             


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2016 af mathon

d)
     masseprocent bly(II)sulfat der er gået i opløsning

                       p=\frac{1{,}92959\cdot 10^{-3}\; g}{0{,}00303\; \tfrac{g}{\%}}=0{,}64\%


Skriv et svar til: bly(II)sulfat reaktion - BRUG FOR HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.