Fysik

Variationsligning

16. maj 2016 af katvo - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har svært ved at forstå begrebet variationsligning, jeg er med på de indgår i sensitivitetsanalyse, men hvad man skal bruge dem til og hvordan man opstiller dem er jeg i tvivl om.

Hvis man har følgende ligninger og skal opstille variationsligninger, hvordan ville fremgangsmetoden være?

ligning1:

f(x)=a*x*k_1-(x^2)*k_2

Ligningssystem2:

dm/dt=-k_a*m(t)

db/dt=k_a*F*m(t)-k_e*b(t)

Ligningssystem3:

dn/dt=n*(1-p)

dp/dt=p*(n-a)


Skriv et svar til: Variationsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.