Matematik

Ortogonale vektorer. HJÆLP

23. maj 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem t, så de to vektorer er ortogonale.

\underset{a}{\rightarrow}=\frac{4}{2}

\underset{b}{\rightarrow}=\frac{5}{t}

Jeg ar beregnet det sådan:

4*5+2*t = 0

-2t = 20

t = 2/20 = 10

men facitlisten siger at den skal være -10?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2016 af Noname1234 (Slettet)

Du har glemt at der står -t. Derfor bliver svaret -10:

-2t=20

-t=10

t=-10


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2016 af Tupper01

Hej Mejoha1.

Når du flytter 20 til højre, skifter det til -20. Så har du +2t stående på venstre side....


Mvh.

Tupper01

Svar #3
23. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

nåå tak :D


Skriv et svar til: Ortogonale vektorer. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.