Matematik

Integralregning i hånden

23. maj 2016 af Clarkey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er stødt på den her opgave som skal løses uden hjælpemidler. Er der nogen der vise mig hvordan man gør det trin for trin? :)
 

Vedhæftet fil: mums.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2016 af peter lind

Brug substitution t = x3+2x+4    dt = (3x2+2)dx


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Oftest unødvendigt med substitution i disse opgaver. Prøv altid at tjekke om ln(nævner) passer. 


Svar #4
23. maj 2016 af Clarkey (Slettet)

hvad mener du med om den passer?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du kan jo differentiere, og se som det giver det rigtige resultat. Det passer næsten, men kvadratrodstegnet driller her, derfor kan du gøre brug af \sqrt{x^3+2x+4}, da denne, hvis den differentieres, giver \frac{3x^2+2}{2*\sqrt{x^3+2x+4}}. Du kan så fjerne 2 tallet ved at gange med 2 således at løsningen bliver 

2*\sqrt{x^3+2x+4}. Hvis dette ikke er særligt klart for dig så brug integration ved substitution. 


Skriv et svar til: Integralregning i hånden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.