Fysik

Gaskonstant

17. juni 2016 af simone1517 - Niveau: B-niveau

Er der nogle, der ved, hvilken enhed, der skal på 8,314?

Jeg skal udregene en idealgas densitet, og ved simpelthen ikke, hvilken enhed jeg skal bruge på R.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

8,3145 J/(mol·K)


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2016 af mathon

                        R=8{,}314\; \frac{J}{mol\cdot K}

                         \rho =\frac{p\cdot M}{R\cdot T}


Svar #3
17. juni 2016 af simone1517

Mange tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2016 af Smut1

:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2016 af mathon

   0{,}0831\;\tfrac{ bar\cdot L}{mol\cdot K}=0{,}0831\; \tfrac{\left (10^5\; Pa \right )\cdot \left ( 10^{-3}\; m^3 \right )}{mol\cdot K}=0{,}0831\cdot 10^2\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K}=8{,}31\; \tfrac{J}{mol\cdot K}


        \small \small Pa\cdot m^3=N\cdot m^{-2}\cdot m^3=N\cdot m^{-2+3}=N m=J


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2016 af mathon

dvs
          \left [\rho \right ] =\left [\frac{p\cdot M}{R\cdot T} \right ]

          \left [\rho \right ] =\left [\frac{bar\cdot \left (\frac{g}{mol} \right )}{\left (\tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot K} \right ]=\frac{g}{L}=\frac{kg}{m^3}

eller
          \left [\rho \right ] =\left [\frac{Pa\cdot \left (\frac{kg}{mol} \right )}{\left (\tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot K} \right ]=\frac{kg}{m^3}


Skriv et svar til: Gaskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.