Fysik

Erstatningsresistans

18. juni 2016 af simone1517 - Niveau: B-niveau

Formlen lyder:

1/R=1/R1+1/R2

Hvis jeg har R1=20Ω

Og R2=30Ω

Er det så bare at skrive:

1/20+1/30= 1/12?

 For giver det 12?

Så er det 1/12 man kan ersatte den med?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2016 af mathon

                                                   \frac{1}{R}=\frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2}

                                                   R=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+ R_2}

                                                   R=\frac{\left (20\; \Omega \right )\cdot \left (30\; \Omega \right )}{\left (20\; \Omega \right )+ \left (30\; \Omega \right )}=\frac{600\; \Omega ^2}{50\; \Omega }=12\; \Omega


Svar #2
18. juni 2016 af simone1517

Hvorfor skal man lave formlen om, når den starter me bare at hedde det første?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2016 af mathon

kan - skal ikke
                                                 \frac{1}{R}=\frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2}

                                                 \frac{1}{R}=\frac{1}{20\; \Omega }+\frac{1}{30\; \Omega}=\frac{3 +2}{60\; \Omega }=\frac{5}{5\cdot \left ( 12\; \Omega \right )}=\frac{1}{12\; \Omega }

                                                 R=12\; \Omega

      


Skriv et svar til: Erstatningsresistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.