Matematik

reduktion

16. august 2016 af ergot - Niveau: C-niveau

jeg har fået stykket (8a-2b)^+(2a+b)^2-(a+2b)(a-2b) til

4a^2+b^2+8ab

Er dette korrekt ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2016 af Euroman28

Ikke helt.

(8a-2b)^2 +(2a+b)^2-(a+2b)*(a-2b) = 64a^2+4b^2-16ab+4a^2+b^2+4ab-(a^2-2ab+2ab-4b^2) = 64a^2+4b^2-32ab+4a^2+b^2+4ab-a^2+4b^2 = 67a^2+9b^2-28*a*b

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
16. august 2016 af ergot

Ups jeg har skrevet forkert - der skal ikke være noget 8 tal i første led


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2016 af Euroman28

ikke helt, idet jeg ved at anvende de 3 kvadratsætninger får

(a-2b)^2+(2a+b)^2-(a+2b)(a-2b) til

a^2+4b^2-4ab+4a^2+b^2+4ab-a^2+4b^2=4a^2+9b^2

efterprøv selv ved at prøve med de 3 kvadratsætning på hver af del-ledene.

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/tal-og-regnearter/kvadratsatningerne

(a-2b)^2

(2a+b)^2

og -(a+2b)(a-2b)

det plejer at gøre med mine elever.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #4
16. august 2016 af ergot

Tusinde tak . det varende lidt inden tiøren faldt. Kvadartsætniger hjalp en hel del TAK


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2016 af Euroman28

Det var så lidt :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.