Matematik

Hvor mange fliser skal der bruges?

25. august 2016 af maria12hansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et badeværelse, som er 3,20 m langt og 2,60 m bredt, skal væggene beklædes med fliser i en højde af 2,20 m.

Der fragår areal til en dør på 2,10 m2

Der skal bruges 64 fliser pr. kvadratmeter

Der regnes med et spild af 6% af det indkøbte antal fliser.

Hvor mange fliser skal der bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2016 af LilanKahn (Slettet)

Hvilken del af det har du problemer med?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2016 af Capion1

Du skriver, der skal bruges 64 fliser pr m2
En flise kan jo være rektangulær eller kvadratisk eller måske trekantet og regnes fugerne med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2016 af mathon

Med firkantede fliser - hvis kantmål er divisor i længde- og breddemålene, da intet andet er oplyst -  uden hensyn til fugebredde, som måske er regnet med i størrelsen 64 fliser pr. kvadratmeter,
skal der hjemkøbes:

                                     N=\frac{\left ((3{,}20\; m)\cdot (2{,}60\; m)-\left ( 2{,}10\; m^2 \right ) \right )\cdot \left ( 64\; \tfrac{fl}{m^2} \right )}{0{,}94}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2016 af Capion1

# 0
Det er oplagt, at fliserne kunne være 12,5 cm ×12,5 cm ,
men det er ikke oplyst i teksten.
Skal vi så gå ud fra det og lade være med at tænke på fugerne? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2016 af LilanKahn (Slettet)

#3

Du har glemt at det er vægene der skal have fliser


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2016 af mathon

korrektion:

Med firkantede fliser - hvis kantmål er divisor i længde- og breddemålene, da intet andet er oplyst -  uden hensyn til fugebredde, som måske er regnet med i størrelsen 64 fliser pr. kvadratmeter,
skal der hjemkøbes:

                                     N=\frac{\left ((3{,}20\; m)\cdot (2{,}\mathbf{\color{Red} 2}0\; m)-\left ( 2{,}10\; m^2 \right ) \right )\cdot \left ( 64\; \tfrac{fl}{m^2} \right )}{0{,}94}


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2016 af LilanKahn (Slettet)

#6

Med en antagelse om at der er 4 vægge i et rum

N=\frac{((2*3.2m*2.2m)+(2*2.6m*2.2m)-2.1m^2)*64\frac{fl}{m^2}}{0,94}


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2016 af mathon

væggene og ikke væggen

#7
           korrekt


Skriv et svar til: Hvor mange fliser skal der bruges?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.