Matematik

Hjælp til aflevering

30. august 2016 af hamduikkekender (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle herinde som tager penge for at lave afleveringer for andre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Forhåbenligt ikke. 

Du kan dog få hjælp til specifikke spørgsmål til dine afleveringer herinde. 


Svar #2
30. august 2016 af hamduikkekender (Slettet)

Okay tak.

Vi er i klassen begyndt på differential regning, og jeg er lidt lost p.t læser en hel masse om det, men kan ikke rigtig regne det endu.

Jeg har givet f(x)=0,25x^2

så skal jeg bestemme funktionens differentialkvotient f´(x) nogle som kan hjælpe, gerne med lidt forklaring :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2016 af Toonwire

f(x)=ax^n~~~\Rightarrow~~~f'(x)=n\cdot ax^{n-1}

f(x)=\begin{matrix}\frac{1}{4} \end{matrix}x^2~~~\Rightarrow~~~f'(x)=2\cdot \begin{matrix}\frac{1}{4} \end{matrix}x^{2-1}

Reduceringen håber jeg du selv kan klare :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Når du skal differentiere en funktion, er der nogle regler, der skal gøres brug af. 

Din funktion er: f(x)=0,25\cdot x^2

Regler til at differentiere din funktion - k benævner en konstant, f en funktion og n et vilkårligt tal:

(k\cdot f)'=k\cdot f'   

(x^n)'=n\cdot x^{n-1}

Udregning af f'(x):

Vi gør brug af den første regler, som siger, at det kun er x2, der skal differentieres, da 0,25 er en konstant. I følge den anden regel differentieres x^2 således:

(x^2)'=2\cdot x^{2-1}=2\cdot x^1=2\cdot x

Resultatet bliver altså det følgende:

f'(x)=(0,25\cdot x^2)'=0,25\cdot (x^2)'=0,25\cdot 2\cdot x=0,5\cdot x


Svar #5
30. august 2016 af hamduikkekender (Slettet)

ifølge den facit liste som er opgivet, så står der kun 0,5?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2016 af JohnnyB2 (Slettet)

Jeg kan godt lave din aflevering :)
 - Navid


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Så er der en fejl i din facitliste - givet at du har skrevet den rigtige funktion ind. 


Svar #8
30. august 2016 af hamduikkekender (Slettet)

Hov min fejl der skulle ikke havde vært et *

f(x)=0,25x^2

sorry


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg er ikke sikker på, hvad du mener i forhold til #8. 


Svar #10
30. august 2016 af hamduikkekender (Slettet)

sådan her


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

f(x)=0,25x^2=0,25\cdot x^2

Der står et implicit gangetegn. Svaret er stadig: f'(x) = 0,5x = 0,5 · x. 


Svar #12
30. august 2016 af hamduikkekender (Slettet)

Okay tak for hjælpe ind til vider, tager den lige med læren imorgen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. august 2016 af Moderatoren

#6

Lad, for så vidt muligt, være med at give endelige svar. Ofte er et hint meget mere værd for spørgeren end at få svaret serveret.


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.