Matematik

Toppunkt

30. august 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal finde a, b og c i følgende: y = 2(x-3)^2 + 7

Men jeg ved sgu ikke helt præcist hvad min a og b er her?

Hjælp??


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2016 af mathias1997

Du skal reducere, så du får funktionen på formen:

y=ax^2+bx+c

Dvs.

y=2(x-3)^2+7

y=2x^2-12x+18+7

y={\color{Red} 2}x^2-{\color{Green} 12}x+{\color{Blue} 25}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2016 af mathon

Du skal reducere, så du får funktionen på formen:

y=ax^2+bx+c

...
y={\color{Red} 2}x^2+{\color{Magenta} (-12)}x+{\color{Blue} 25}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2016 af Soeffi

#0 Eller: Du skal reducere, så du får funktionen på formen:

y={\color{Red} a}x^2+{\color{Magenta} b}x+{\color{Blue} c}

...
y={\color{Red} 2}x^2+{\color{Magenta} (-12)}x+{\color{Blue} 25}


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.