Fysik

Lyman-, Balmer- og Paschenserien

14. september 2016 af laur6576 - Niveau: C-niveau

HEj allesammen

Jeg skal aflevere en lille journal som lyder følgende:

haster en smule, da den skal afleveres på mandag.

Tak på forhånd - gerne forklaringer i sprog så man kan forstå det :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2016 af peter lind


Svar #2
14. september 2016 af laur6576

? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2016 af peter lind

Lyman serien er overgange til grundtilstanden n = 1, Balmer serien er overgange til næste næste tilstand n=2 og Paschenserien til n = 3. De længste bølgelængder svarer til mindst energi. For eks. Balmerserien er det overgange fra energinivea 2, 3. 4, 5 og 6.


Svar #4
14. september 2016 af laur6576

Åh mange tak :D

Og hvorfor går overgangene fra 2,3,4 skal lige være sikker på at jeg forstår det :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2016 af peter lind

Hov jeg har skrevet forkert det er for Lyman serien ikke Balmer serien at de pågældende overgange holder

Der spørges om fotoner med længst bølgelængde og dermed mindst energi. Den mindste energiforskel får du fra energiniveauet lige over. den næstmindst energiforskel får du ved at gå fra energiniveauet lige over det første o.s.v.


Skriv et svar til: Lyman-, Balmer- og Paschenserien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.