Matematik

Mat opgave! skal sendes i aften

21. september 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan løse opgaven?

Find toppunkt og rødder i følgende tilfælde:

1. f(x) = 3x^2 - 12x - 15

2. g(x) = - -2/3x^2 + 2x

3. h(x) = x^2 - 2 kvadratrod2 * x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2016 af JulieW99

Find diskriminanten, indsæt tallene i formlen for toppunktet.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2016 af StoreNord

Hvis nu hun er doven! ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2016 af mathon

1)
                                      f(x)=3(x+1)(x-5)

rødder bestemmes
af:
                                       3(x+1)(x-5)=0  
Toppunkt:
                                       T=\left ( \frac{-b}{2a},c-a\cdot \left ( \frac{-b}{2a} \right )^2 \right )
 


Svar #4
22. september 2016 af Anonymm1

Kan en eller anden ikke beregne det for mig og skrive svaret + en forklaring.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2016 af JulieW99

Nej, du må sørme selv beregne det. Benyt din formel for diskriminanten, løsning for rødderne og toppunktet. SP er ikke til for at andre laver dine opgaver.

1. Find diskriminanten, benyt: d=b2-4ac

2. Find rødderne: ved én løsning: x=(-b)/(2a), ved to løsninger: x=\frac{-b\pm \sqrt(d)}{2a}

3. Find toppunktet: T=(\frac{-b}{2a},\frac{-d}{4a})

- - -

Vh Julie


Skriv et svar til: Mat opgave! skal sendes i aften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.