Matematik

Integralrening

24. september 2016 af sYGJo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Hvordan kan man finde den øvre grænse i integralrening?

200=2*\pi \int_{2}^{b}x*(fx))

hvor  min f(x)=x^2+x-6

200=2*\pi \int_{2}^{b}x*(fx))


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2016 af StoreNord

Kan du ikke integrère x3+x2-6x     ?


Svar #2
24. september 2016 af sYGJo (Slettet)

jo men ved ikek hvordan jeg skal finde den øvre grænse :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2016 af mathon

                   200=2\pi \cdot \int_{2}^{b}x\cdot \left ( x^2+x-6 \right )\mathrm{d}x

                   200=2\pi \cdot \int_{2}^{b} \left ( x^3+x^2-6x \right )\mathrm{d}x

                   \frac{100}{\pi }= \int_{2}^{b} \left ( x^3+x^2-6x \right )\mathrm{d}x

                   \frac{100}{\pi }= \int_{2}^{b} \left ( x^3+x^2-6x \right )\mathrm{d}x=\left [\frac{1}{4}x^4+\frac{1}{3}x^3-3x^2 \right ]_{2}^{b}

                   \frac{100}{\pi }=\frac{1}{4}b^4+\frac{1}{3}b^3-3b^2-\left ( \frac{1}{4}\cdot 2^4+\frac{1}{3}\cdot 2^3-3\cdot 2^2 \right )

                  \frac{100}{\pi }=\frac{1}{4}b^4+\frac{1}{3}b^3-3b^2-\left ( 4+\frac{8}{3}-12 \right )

                  \tfrac{100}{\pi }=\tfrac{1}{4}b^4+\tfrac{1}{3}b^3-3b^2+5\tfrac{1}{3}

                  \tfrac{1200}{\pi }=3b^4+4b^3-36b^2+64

                           x=\left\{\begin{matrix} (-4{,}7961)\\ 3{,}7870 \end{matrix}\right.


Svar #4
24. september 2016 af sYGJo (Slettet)

Hvor kommer de 1200 fra, og hvordan kommer du fra det sidste til svaret :-) det var da et ret stort spring


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2016 af StoreNord

Det var nok for at få brøkerne væk at han gangede hele ligningen med produktet af nævnerne.

Og så brugte han nok lommeregner for at finde b, som han kom til at kalde x.


Svar #6
24. september 2016 af sYGJo (Slettet)

Ja okay, men problemet er bare at  jeg skal løse det i hånden :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2016 af mathon

Jaah
                 b=\left\{\begin{matrix} (-4{,}7961)\\ 3{,}7870 \end{matrix}\right.


Svar #8
24. september 2016 af sYGJo (Slettet)

Jamen, hvor kan går i fra ligningen til svare uden at bruge cas


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2016 af mathon

     kan du ikke beregne "i hånden".


Skriv et svar til: Integralrening

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.