Matematik

2(p+q)^2-3p(q-p)

01. oktober 2016 af Besbess (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der ved hvordan man laver de her opgaver? 

2(p+q)^2-3p(q-p)

2x^2+2x-4=0

-x^2+12x-36=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2016 af sjls

Reducér i den første

2(p+q)^2-3p(q-p)=2(p^2+q^2+2pq)-3pq+3p^2

Jeg har bare brugt kvadratsætning 1 samt ganget ind i parentesen. Prøv selv at reducere videre ved at gange 2 ind i parentesen og reducere.

I de to andre skal du finde diskriminanten d=b^2-4ac og herefter bruge løsningsformlen, hvis d er større end eller lig med 0.

x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2016 af Capion1

Opløft (p + q) i anden og gang derefter med 2 ind i parentesen.
Gang med (- 3p) ind i parentesen (q - p)
Reducer.
_________
De to sidste opgaver er 2.gradsligninger.


Skriv et svar til: 2(p+q)^2-3p(q-p)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.