Matematik

Stamfunktion og tangentenslinje

01. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber i kan hjælpe med denne:

Grafen for en funktion f har linjen med ligningen y+2x=5 som tangent.

Bestem foreskriften for f når f'(x) = 2x-4

Jeg er kommet så langt som F(x) = (x^2)-4x+k

k kan jeg simpelthen ikke udregne.

Jeg er klar over at tangentens ligning skal bruges, men uanset hvordan jeg vender den, så kan jeg ikke regne den ud. Jeg har fået svaret udleveret til at ligningen skal hedde F(x) = (x^2)-4x+6 men jeg kan ikke få det resultat. 

Nogen der kan forklare mig, hvad jeg gør galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2016 af Capion1

De to linjer
y  =  f '(x0)(x - x0) + f (x0)
y  =  - 2x + 5
er identiske.


Svar #2
01. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

#1 Skal jeg så sætte f(x) = 2x+4 = 5 eller hvordan skal den forståes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2016 af Capion1

f ' (x0)  =  2x0 - 4  =  - 2
x0  =  .......


Svar #4
01. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

Mange tak for svar.

Jeg tror faktisk at jeg fattede det nu.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2016 af Capion1

Indsæt x0 i tangentligningen # 1.
Når du derefter sammenligner de to ligninger ses værdien af k.


Skriv et svar til: Stamfunktion og tangentenslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.