Matematik

Pythagoras og Geometri hjælp.

03. oktober 2016 af Cudex - Niveau: A-niveau

hej studieportalen, jeg har fået 2 opgaver for som jeg har lidt svært med, begge har noget med Pythagoras at gøre, det kunne være super fedt at få en forklaring og muligvis et resultat.

jeg vedhæfter 2 billeder der inholder opgaverne.

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: IMG_0691.JPG

Svar #1
03. oktober 2016 af Cudex

opgave 2:

Vedhæftet fil:IMG_0692.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2016 af PeterValberg

Pyramidens bund må forventes at være kvadratisk,
dermed er siderne i bunden 8 meter.
Bemærk, at der fra højdens fodpunkt og ud til kanten af bunden
er det halve af sidernes længde, altså 4 meter.
Du kan nu beregne højden i den orange trekant vha. Pythagoras
idet dennevil være hypotenusen i en retvinklet trekant, hvor
kateterne hhv. er 10 m (pyramidens højde) og 4 m.
Herefter skulle det være nemt at bestemme arealet af pyramidens side.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
03. oktober 2016 af Cudex

jeg forstår ikke hvordan jeg skal udregne arealet via dette

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2016 af PeterValberg

Den røde hypotenuse i den retvinklede trekant, hvor kateterne er hhv. 10 og 4
er højden i den trekant, som du skal bestemme arealet af

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:1707133.jpg

Svar #7
03. oktober 2016 af Cudex

mange tak Peter, kunne du måske også hjælpe med den anden opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2016 af PeterValberg

Benyt Pythagoras

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:1707132.jpg

Svar #9
03. oktober 2016 af Cudex

ja jeg forstår godt men jeg ved ikke hvordan den på den anden side skal laves

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du laver en trekant lige som før og bruger Pythagoras til at finde den lodrette katetes længde.

PS: Deter noget rod, at du spørger om den samme opgave i to tråde.


Svar #11
03. oktober 2016 af Cudex

unskyld jeg sprørger dumt men kan du illustrere det på billedet? eksperimentalfysikeren

Svar #12
03. oktober 2016 af Cudex

#6

Den røde hypotenuse i den retvinklede trekant, hvor kateterne er hhv. 10 og 4
er højden i den trekant, som du skal bestemme arealet af

okay så jeg skal bare finde arealet af den retvinklet trekant som bliver dannet og det er svaret på opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. oktober 2016 af sjls

Du skal først finde længden af hypotenusen i din retvinklede trekant (den med kateterne 10 og 4) vha. Pythagoras. Du kan kalde kateterne hhv. a og b og hypotenusen c, så har du

a^2+b^2=c^2

10^2+4^2=c^2

Prøv selv at regne ud, hvad længden c af hypotenusen så er.

Herefter kan du beregne arealet af pyramidens side (da det er den, du lige har fundet højden af og allerede kender grundlinjen på) vha. formlen for arealet T af en trekant

T=\frac{1}{2}*h*g


Skriv et svar til: Pythagoras og Geometri hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.