Andre fag

Efterspørgselsfunktion som har nyttefunktion

08. oktober 2016 af lydiacury (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle,

Jeg har fået en opgave, i national økonomi, som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse. Er der nogen der kan hjælpe med den (I må meget gerne komme med uddybende svar :-) )?

Udled efterspørgselsfunktionerne for en forbruger som har nyttefunktionen:

u(x_1,x_2 ) = (x_1^(1/ρ)+x_2^(1/ρ) )^ρ   (ρ: rho)

Med indkomsten m, når prisen for gode 1 er p_1 og prisen for gode 2 er p_2.

På forhånd tak :-)


Svar #1
08. oktober 2016 af lydiacury (Slettet)

Jeg er nu selv nået frem til at: 

max: u(x1,x2 )=(x1^(1/ρ)+x2^(1/ρ))^ρ

s.t.: (p1x1^(1/ρ)+p2x2^(1/ρ))^ρ = m

Og ved at bruge Lagrangefunktion får jeg at:

L(x1,x2,λ) = (x1^(1/ρ) + x2^(1/ρ))^ρ - λ(p1x1^(1/ρ) + p2x2^(1/ρ) - m)^ρ

Derfra skal jeg jo finde den afledede med hensyn til x1, x2 og λ - men aner simplethen ikke hvordan det skal gøres (eller om jeg har gjort det rigtigt indtil videre). Er der nogen der kan hjælpe med det?


Svar #2
09. oktober 2016 af lydiacury (Slettet)

Hjælp søges stadig :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2016 af richhomieC (Slettet)

Kig evt. i svar 2 her https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1085732

Sidder selv og kæmper med præcis samme opgave :-)


Svar #4
10. oktober 2016 af lydiacury (Slettet)

Den har jeg også kigget meget på :-) Men kan bare ikke få den helt løst selv :-(

Ellers tusind tak for tippet! :-)


Skriv et svar til: Efterspørgselsfunktion som har nyttefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.