Matematik

Hjælp til nspire

21. oktober 2016 af esam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har til opgave at løse f(x)=x^4+3x^3-11x^2-12x+36.

Opgaven SKAL løses i nspire hvorefter jeg skal bestemme monotoniforhold.

Jeg når ikke så lang før jeg får vedhæftede... kan nogen hjælpe mig med hvordan jeg får løsningerne frem?

jeg tænker der må være 3...

Vedhæftet fil: Nspire.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2016 af PeterValberg

Kan det tænkes, at du ikke definerer den afledede funktion?
Jeg kan sagtens få det til at virke...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2016 af mathon

Begynd med at definere f(x)
Definer derefter g(x) =f{\, }'(x)

Dernæst
                  solve(g(x)=0,x) for at finde monotoniintervalgrænser.


Svar #3
21. oktober 2016 af esam (Slettet)

f(x):=x^(4)+3*x^(3)-11*x^(2)-12*x+36 ? Udført
diff: ? diff
f(x):?(f(x),x)
fm(x) ? fm(x)
solve(df(x)=0,x) ? df(x)=0

Der kommer grøn/gul advarselstegn og udråbstegn i stedet for resultat.. en boks med variable og kommando gæt... fordi der er flere løsninger måske?... men jeg får ikke selve løsningerne...


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2016 af PeterValberg

I forlængelse af #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:1712392.jpg

Svar #5
21. oktober 2016 af esam (Slettet)

Jo det gjorde jeg.. Tak.

Det nye kommer så stadig skørt frem ...jeg er lidt flov over at blive ved.. undskyld, men det fortsætter..

Jeg har vedhæftet igen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2016 af PeterValberg

#5 Du nævner en vedhæftning, men der er ikke vedhæftet noget :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.