Matematik

HURITG HURTIG HJÆLP

23. oktober 2016 af lisbetcarlsenn (Slettet) - Niveau: B-niveau

En venlig sjæl, som hurtig kan hjælpe mig med at reducer disse 3 udtryk - det ville være en kæmpe kæmpe stor hjælp, tak på forehånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2016 af Soeffi


Svar #2
23. oktober 2016 af lisbetcarlsenn (Slettet)

Det er desværre ingen hjælp, da resultatet ikke står der!

Så forstår den ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2016 af Soeffi

#2 a)

Det gælder om at omskrive det, som står under rodtegnet, så man får et produkt, hvor nogle af faktorerne står i fjerde. Det som står i fjerde kan så sættes udenfor rodtegnet. (Blå)

Desuden kan man omskrive den fjerde rod til kvadratroden af kvadratroden, hvis man skal tage den fjerde rod af et kvadrattal som f.eks. 4. (Rød)

{\color{Blue} \sqrt[4]{64x^4}=\sqrt[4]{4\cdot (2x)^4}}=2x\sqrt[4]{4}={\color{Red} 2x\sqrt[2]{\sqrt[2]{4}}=2x\sqrt{2}}

Det sidste kan evt. også skrives x√8.


Skriv et svar til: HURITG HURTIG HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.