Matematik

High School

31. oktober 2016 af LyricKing - Niveau: 9. klasse

Jeg har den her problemstilling jeg skal have lavet, men jeg er gået lidt kold

High School

Emma og Rasmus skal i 8. klasse. De vil gerne på High School efter 9. klasse. De ønsker at spare op til dette ophold.

Emma har fra sin konfirmation 21.850 kr. på en bankkonto i Jyske Bank til 2 % p.a.

Rasmus har fra sin konfirmation 10.000 kr. på en bankkonto i Spar Nord til 3,75 % pr. år.

Deres forældre vil gerne hjælpe dem. Emmas forældre kan indsætte mellem 750 og 1000 kr. hver måned på hendes bankbog. Rasmus forældre kan afse 18.000 kr. i alt de næste to år til Rasmus High School.

Problemstilling

I skal undersøge, hvilke muligheder Emma og Rasmus har for at spare penge sammen til opholdet.

I kan også overveje forældrenes lånemuligheder, og hvordan lånene kan tilbagebetales.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2016 af migi734 (Slettet)

Først hjælper det at finde ud af, hvad vi ved:

Tids perioden er to år.
Emma har 21850 kr. (med en indlånsrente på 2% pr år.)
Rasmus har 10000 kr. (med en indlånsrent på 3.75% pr år.)
Emma kan få ca: 875 kr. pr mdr. ((1000+750)/2)
Rasmus kan få ca: 750 kr. pr mdr. (18000/24)

-----------------------------------------------------------------
Nu kan vi så prøve at regne på Emma.

Først har hun 21850 kr. med en ekstra 875 kr. pr mdr. der bliver herefter tilskrevet 2% pr år.

Uden rente for år 1:

21850+(875*12)=32350 kr. Derfor, efter 12 mdr. vil Emma have 32350 kr. i banken.

Med rente efter et år.
32350*1.02=32997 kr. Derfor kan vi se at efter 12 mdr. og med en indlånsrente på 2% (1.02) vil Emma have 32997 kr.

Efter år 2.
32997+(875*12)=43497 kr.

Med rente år 2.

43497*1.02=44366.94 kr.

Så efter to år vil Emma have have 44366.94 kr. som hun kan bruge på High School.

Nu kan du gøre det samme med Rasmus, hvis der opstår nogen problemer kan du skrive igen og så ser vi på det.


Skriv et svar til: High School

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.