Matematik

Hjælp til NSPIRE

02. december 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

I 2005 var bevillingerne til forskning og uddannelse i et bestemt land 20 mia. kr. Det bliver besluttet, at disse bevillinger skal stige med en fast årlig procent, så de i 2020 når op på 60 mia. kr. 


a)    Bestem den årlige procentvise stigning i bevillingerne.
b) 

Hej er der nogle der vil hjælpe mig med at lave opgave a) på TI-Nspire. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2016 af mathon

                   B(x)=B_0\left ( 1+r \right )^{15}

                   (1+r)^{15}=\frac{B(x)}{B_0}

                    1+r=\left (\frac{B(x)}{B_0} \right )^{\frac{1}{15}}

                    1+r=\left (\frac{60}{20} \right )^{\frac{1}{15}}=1{,}07599

                    \frac{p}{100}=\left (\frac{60}{20} \right )^{\frac{1}{15}}=0{,}07599

                    p=7{,}599

                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2016 af Soeffi

#0


Skriv et svar til: Hjælp til NSPIRE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.