Fysik

Hjælp tak

06. december 2016 af prettygirl99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En taske tabes fra toppen af Rundetårn, som er 36 m højt.

Antag der er tale om et frit fald.

a) Beregn taskens maksimale hastighed lige inden den rammer jorden. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2016 af PeterValberg

Du har formlen:

s=\tfrac12\cdot g\cdot t^2+v_0\cdot t

da v0 er 0 m/s, bliver det sidste led lig med 0, hvormed du har:

s=\tfrac12\cdot g\cdot t^2

Faldtiden kan således bestemmes som:

t=\sqrt{\frac{2s}{g}}

Indsæt herefter den fundne faldtid i:

v=g\cdot t+v_0
hvor starthastigheden v0 = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.