Matematik

befolkningstilvæksten

06. december 2016 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Befolkningtilvæksten I Indien er 1,2% og i 2012 var der 1020 mio indbygger i Indien

indfør passendde variabler og opstil en model for befolkningsudviklingen i Indien
y=((1.2)/(100))+1 ? 1.012
y=1020*1.012x
y=antal indbyggere efter år 2012
x=antal år efter 2012
1020=startværdien, der startede med at være 1020
1,012=indbyggertallet stiger med 1,012% efter år 2012
Hvormange mennesker vil der så være i 2020, hvis modellen holder?


Hvornår vil der være 1200 mio mennekser i Indien, hvis modellen holder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2016 af peter lind

y=1020*1.012x  skal være y=1020*1.012x.

Løs ligningen y=1020*1.012x = 1200


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2016 af mathon

                      y=f(x)=1020\cdot 1{,}012^x

Hvor mange mennesker vil der så være i 2020?

                      f(8)=1020\cdot 1{,}012^8

Hvornår vil der være 1200 mio mennekser i Indien?

                      1200=1020\cdot 1{,}012^x

                      \ln(1{,}012)\cdot x=\ln\left (\frac{1200}{1020} \right )

                      x=\frac{\ln\left (\frac{1200}{1020} \right )}{\ln(1{,}012)}=13{,}6243\; aar =13\; aa r\; 8\; maaneder

dvs i år 2012 + 13 = 2025.
                      

                      


Svar #3
06. december 2016 af Amalie1234324

hej igen håber i kan svare på spørgsmålet.

Hvis jeg nu får den overnstående opgave til 42,823. Skal man så rånde op. altså 42 eller 43 år
 


Svar #4
06. december 2016 af Amalie1234324

Vi har følgende oplysninger om Ukraine
indbyggertal
2001:   48.457.102
2013:   44.573.205

Hvordan finder vi a og b i eksponentiel funktion. Vi har ikke x1, x2 g y1 og y2. HVad gøre man


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. december 2016 af peter lind

Jo du har Du lader x være antal år efter år 2001. for x = 0 er y så 48.457.102. år 2013 svarer til x = 12 og y = 44.573.205


Svar #6
07. december 2016 af Amalie1234324

Tusnd tak. Det var til stor hjælp. Kana jeg så spørge hvornår man pluser eller minuser i a i eksponentiel feks

2%. Jeg ved jeg skal dividere med 100: 2/100, og hvad skal jeg så. Pluse eller minus med procenten


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2016 af mathon

                  a=1+p\cdot 10^{-2}=1+r

hvor
                  r>0 for en eksponentielt voksende funktion
                  r<0 for en eksponentielt aftagende funktion.


Svar #8
07. december 2016 af Amalie1234324

SÅ jeg skal minus når 0 er større end r, og skal pluse når r er større end 0??


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2016 af mathon

Så der skal subtraheres, når r < 0 og adderes når  r > 0.


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. december 2016 af mathon

hvilket sædvanligvis udtrykkes

                                                        a=1+r     hvor r regnes med fortegn.


Skriv et svar til: befolkningstilvæksten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.