Kemi

oxonium ion koncentration

10. december 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau

Beregn oxoniumion koncentrationen i de 3 opløsninger og bestem heraf hydronolysegraden og syrestyrken.

Jeg har  vedhæftet dokumentet. Håber der er nogle der har mulighed for at hjælpe :)

Vedhæftet fil: 2016-12-10.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2016 af mathon

                   \alpha =\frac{1}{1+10^{\, pK_s-pH}}


Svar #3
10. december 2016 af Mm98

Vil du ikke være sød at lave den første sådan så jeg kan se hvad jeg skal gøre i de to andre. Jeg kan nemlig ikke forstå hvad jeg skal sætte ind i stedet for pH, og der hvor du har skrevet 1 i tælleren  skal der så stå: 0,0100 M 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2016 af mathon

pH har du jo målt,
og for en svag syre
                                         pK_s=2pH+\log(c_s)

                                         K_s=10^{ -\left ( 2pH+\log(c_s) \right ) }


Svar #5
11. december 2016 af Mm98

    3,48
    6,10
    6,66

dette er pH-værdierne, hvordan regner jeg det ud på lommeregneren?? 


Svar #6
12. december 2016 af Mm98

Hvordan beregner man dette på en lommeregner?? er der nogle der vil hjælpe..?

Jeg har skrevet pH og koncentrationerne. Jeg ved bare ikke hvordan jeg beregner det på Lommeregneren.. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2016 af mathon

              \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}

              K_s=\frac{\left [H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [H_3O^+ \right ]}          eller          K_s=10^{ -\left ( 2pH+\log(c_s) \right ) }

              \alpha =1-\frac{\left [ S \right ]}{c_s}


Skriv et svar til: oxonium ion koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.