Fysik

Hvor mange vindinger har sekundærspolen

24. februar 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Hvor mange vindinger har sekundærspolen?

OPLYSNINGER

Nedsætter spændingen fra 230 V til 12 V.

Primærspolen har 2300 vindinger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2017 af mathon

            \frac{N_s}{N_p}=\frac{U_s}{U_p}

            \frac{N_s}{2300}=\frac{12\; V}{230\; V}=\frac{6}{115}

            N_s= \frac{6}{115}\cdot 2300

            N_s= \frac{6}{115}\cdot115\cdot 20

            N_s= 6\cdot 20=120


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2017 af Eksperimentalfysikeren

I den første ligning, hvor der er indsat tal, kan man umiddelbart se, at hvis man forlænger 2. brøk med 10, kommer der til at stå 2300 i nævneren ligesom i brøk 1. De 12 i tælleren bliver 120, hvilket så er svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2017 af mathon

Jah

         \frac{N_s}{N_p}=\frac{U_s}{U_p}

            \frac{N_s}{2300}=\frac{12}{230}=\frac{\mathbf{\color{Red} 120}}{2300}


                


Skriv et svar til: Hvor mange vindinger har sekundærspolen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.