Matematik

HJÆLP

26. februar 2017 af adajdlajn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen f er givet ved, f(x)=6x - 1/2x^3. HJÆLP!

 - Citér
21 minutter siden af adajdlajn - Niveau: A-niveau

Funktionen f er givet ved, f(x)=6x - 1/2x^3. Foretag de nødvendige beregninger ved hjælp af f' og tegn en monotonilinje for f. Bestem derefter koordinaterne til de lokale ekstrema. 


Jeg har gjort således at jeg først har differenteret min f(x), og får her x=2

har gjort det således= f'(x) 6 - 3*1/2*x^2  =>  6 - 1.5x^2   f'(x)=0   6 - 1.5x^2 = 0 =>  x^2= 6/1.5 => x= kvrod(4) derved bliver x=2

Derefter har jeg opstillet mit monotoniskema ved 
f'(1)=4,5   (pil op)
f'(2)=0      (-->)
f'(3)=-7,5  (pil ned)

Men kan ikke finde ud af hvordan jeg skal finde mine koordinater til de lokale ekstrema.

Jeg ved at y = f(x) derfor sætter jeg i denne ligning 6x - 1/2x^3  1 , 2 og 3 ind fra mit f' så det giver 

f(1) = 5.5
f(2) = 8
f(3) = 5.5

Men er låst fast her, kan se det er lokal max, men hvordan finder jeg lokal minimum.. 

Ser frem til, et svar. 

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2017 af mathon

 6 - 1.5x2 = 0  har to løsninger


Svar #2
26. februar 2017 af adajdlajn (Slettet)

Vil du have mig til at anvende diskrimantformlen for for så giver d=36 og x1=12 og x2=-12

Dette passer bare ikke ind når jeg regner på det

ellers giver x1=2 og x2=-2

Men det fortæller ikke noget om mit lokale max og min og kordinaterne


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2017 af mathon

                6 - 1.5x2 = 0  har to løsninger

                           x=\left\{\begin{matrix} -2\\2 \end{matrix}\right.

fortegnsvariation 
for f{\, }'(x)\! \! :             -          0        +        0        -
                     _________-2_________2_________
monotoni                   lok min         lok max
forf(x)\! \! :   aftagende      voksende      aftagende


Svar #4
27. februar 2017 af adajdlajn (Slettet)

#3
                6 - 1.5x2 = 0  har to løsninger

                           

fortegnsvariation 
for              -          0        +        0        -
                     _________-2_________2_________
monotoni                   lok min         lok max
for   aftagende      voksende      aftagende



Mange tak skal du have :)

Brugbart svar (1)

Svar #5
28. februar 2017 af mathon

                       


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2017 af mathon

Til 4 personer bruges 3 dL mælk.

Til én person bruges 4 gange mindre.

Hvordan udregne du det?


Svar #7
28. februar 2017 af adajdlajn (Slettet)

Skal jeg lave til dig med glæde :D

Svar #8
28. februar 2017 af adajdlajn (Slettet)

Du skal dividere det hele med 4 eller skal du gange det med 0.25

Svar #9
28. februar 2017 af adajdlajn (Slettet)

250/4 = 62.5. Eller 250*0,25 =62.5

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. februar 2017 af mathon

Til 4 personer bruges 3 dL mælk.

Til én person bruges 3/4 dL    (3/4) eller (3 dL)·0,25 = 0,75 dL.


Svar #11
28. februar 2017 af adajdlajn (Slettet)

3dl * 0.25 = 0.75 dl eller 3/4 dl

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. februar 2017 af mathon

Ja.

skriv videre i din oprindelige tråd
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1741018


Svar #13
28. februar 2017 af adajdlajn (Slettet)

Hej mathon, det er ikke min tråd :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
01. marts 2017 af mathon

OK
      Det var mig, der kom til at "krydse over".


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.