Matematik

Komplekse tal

28. februar 2017 af dasiyangel (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Er der en venlig sjæl som ville hjælpe mig med at løse opgaven: 4(z1 + z2)/(z1-z2), når z1 = -2+5i og z2 = 3-i


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2017 af Eksperimentalfysikeren

Jeg ville nok starte med at indsætte værdierne for z1 og z2. Forlæg derefter brøken med den konjugerede til nævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2017 af mathon

         \frac{4(-2+5i+3-i)}{(-2+5i-3+i)}=\frac{4(1+4i)}{-5+6i}=\frac{4+16i}{-5+6i}=\frac{(4+16i) \cdot( -5-6i)}{(-5+6i)\cdot( -5-6i)}=

                        \frac{-20-24i-80i+96}{25+36}=\frac{76-104i}{61}=\frac{76}{61}-\frac{104}{61}i


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.