Kemi

B1 vitamin opg e

22. marts 2017 af Michel0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Faktaboks:
Ved pasteurisering af mælk varmebehandles den ved 71-73 oC i
15 sekunder, hvilket giver en begrænset holdbarhed.
Langtidsholdbar mælk (UHT-behandlet mælk) varmebehandles
ved 142-150 oC i 3-6 sekunder.
 

e) Ved hvilken temperatur er koncentrationen af B1-vitamin i mælken, som er omtalt
øverst på siden, faldet med 10 % i løbet af 6 sekunder?
Kommenter resultatet i forhold til oplysningerne i faktaboksen.

Nogle der kan hjælpe ? ........

Det eneste jeg har fået oplyst er følgende og vedhæftede tabel:

Når mælk varmebehandles, sker der en nedbrydning af B1-vitamin. I et eksperiment blev stofmængdekoncentrationen af B1-vitamin i mælk bestemt som funktion af tiden.
Ved 140 grader celcius gav analysen følgende måleresultater.


Svar #1
22. marts 2017 af Michel0 (Slettet)

Tabellen er vedhæftet her :)

Vedhæftet fil:1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2017 af mathon


Svar #3
22. marts 2017 af Michel0 (Slettet)

Kan du hjælpe mathon? :)

Det ville være en stor hjælp, hvis du kunne.


Skriv et svar til: B1 vitamin opg e

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.