Matematik

Monotoniforhold

26. marts 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet en opgave om monotoniforhold for en funktion. 

En funktion f er givet ved

f(x)=2x^{2}-4x-4

a) Bestem monotoniforhold for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2017 af mathon

   Du behøver fortegnsvariationen for f{\, }'(x).

   Monotoniintervalgrænsen bestemmes
   af:

                f{\, }'(x)=0.
              


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2017 af peter lind

Du kan finde parablens toppunkt. Funktionen er aftagende til venstre for toppunktet voksende til højere for toppunktet

Lidt nemmere: Du kan differentiere funktionen og sætte den lig 0


Svar #3
26. marts 2017 af Kristensenalex

4x-4=0

x=1


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2017 af mathon

fortegnsvariation 
for f{\, }'(x)\! \! :          -           0          + 
                 ___________1___________
monotoni                      min
for f(x)\! \! :   aftagende           voksende


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.