Matematik

Differentialligninger

30. marts 2017 af jcmatematikA - Niveau: A-niveau

Hej, er dette rigtigt?

Grafen for funktionen f, der er løsningen til differentialligningen \frac{dy}{dx}=y+k har asymptoten med ligningen y=-2. Bestem k.

f'(x)=0 fordi f(x)=(-2)'=0

0=-2*k

2=k

Må man det eller er det helt ud i skoven?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2017 af mathon

                     y=Ce^x-k

                     \underset{x\rightarrow -\infty}{\lim }\; Ce^x-k=0-k=-2

                                                            k=2
 


Svar #2
30. marts 2017 af jcmatematikA

okay,

men hvilken type differentialligning er den jeg har skrevet op? Jeg er ikke sikker på om mit bud er kvalificeret


Svar #3
31. marts 2017 af jcmatematikA

Okay, hvorfor sker der et fortegnsskift mellem ved k ?


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.