Matematik

differentialligning hjælp

29. april 2017 af 321bj (Slettet) - Niveau: A-niveau

1) Har givet  4*π*r2*(dr/dt) = 0,10 og skal bestemme løsningen gennem (t,r) = (0,(1/5).

Hvordan gør jeg det? Skal jeg starte med at separere dr og dt? Ved godt at punktet bare skal indsættes i løsningen for at finde den partikulære løsning

2) linje m tangerer r i punkt (2,(r(2)). Skal bestemme ligningen for m

Skal den partikulære løsning først bestemmes i dette punkt? og hvordan skal jeg bestemme ligningen? er det noget med at differentiere differentialligningen for at finde hældningen for tangenten og efterfølgende så bare isolere b i y = ax + b hvor (x,y) er punktet og a er tangenthældning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2017 af peter lind

1) Du skal bare integrerer den

2) Hvad er r(x). Du skal formentlig bruge tangentligningen. For tangenten i (x0, r(x0) ) gælder y = r'(x0)(x-x0) + r(x0)


Svar #2
29. april 2017 af 321bj (Slettet)

#1

skal den deles op først, for kommer den ellers ikke til at hedde:

∫4π*r2*r'(t) dr = ∫ 0,10 dr ?

r det er radius svarende til y, og skal jeg differentiere r(x0) i tangentligningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2017 af peter lind

4π*r2dr = 0,1dt

Du skal differentierer r(t) og sætte t=t0 (Jeg har ændret navnet på den uafhængige variabel)


Svar #4
29. april 2017 af 321bj (Slettet)

#3 skal 4π også rykkes over på højre side?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2017 af peter lind

Det kommer an på hvad du skal finde. Hvis du skal finde r(t) skal du


Svar #6
30. april 2017 af 321bj (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: differentialligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.