Fysik

Bølgens frekvens?

29. maj 2017 af CH13051 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Er kørt fast i min fysik opgave om bølger

Spørgsmål: En bølge udbreder sig i et medium, hvor den har farten 50 m/s.
Når bølgelængden er 1,7 m hvor stor er så bølgens frekvens?

Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2017 af BingoBix (Slettet)

Stjålet fra Wikipedia-artiklen "Bølger":

Man kan udregne periodiske bølgers hastighed med en simpel formel.

v = f · λ

v = Bølgens Hastighed [ m/s ]
f = Frekvens [ Hz ]
λ (= Lambda) = Bølgelængde [ m ]

Du søger bølgens frekvens, f, og skal derfor blot isolere f i formlen. Det bliver derved: f=\frac{v}{\lambda }

Så kan du bare indsætte tallene :)


Skriv et svar til: Bølgens frekvens?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.