Fysik

Nyttevirkning

29. maj 2017 af aerbo20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde nyttevirkningen af et kedel på et fjernvarme anlæg som bruger halm 

Der bliver opvarmet 484 m3/timen vand  

Jeg har en masse på 500kg på halmen 

En temperatur forskel på (82-48)

Brændværdi på 13,5 Mj/kg

Vedhæftet fil: Fjernvarme.PDF

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2017 af hesch (Slettet)

Det virker rent ud sagt som om du bare gerne vil have nogen til at regne det ud for dig.

Du giver en række oplysninger, men har ingen spørgsmål.

Hvad forstår du ikke, og har du selv regnet noget som helst ud?

Hvad menes der med:  Jeg har en masse på 500kg på halmen ?

Tror du ikke hjælpere har andet at lave end at regne dine opgaver ?


Svar #2
29. maj 2017 af aerbo20 (Slettet)

Nyttervirkningen skal findes vha. oplysningerne på dokumentet...

Vi ved ud fra givet oplysninger at nyttevirkningen skal være på cirka 75% (ud fra nogle antagelser), men vi ved ikke hvordan de 75% er fået ud fra de givet værdier???

På dokumentet kan der ses at der blev brugt cirka 58 baller halm om dagen I GENNEMSNIT som der findes ved at sige 43+83+49/3=58.3333 (kig dashboard: INFO 1).

Vi ved at energi output kan findes vha. formlen E=m*C*(delta)t.

problemet er at vi skal finde ud hvor meget energi i halmen der går tabt i produktionen ud fra de givet oplysninger, altså nyttervirkningen.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2017 af hesch (Slettet)

Nyttevirkning er defineret ved:

η = Eoutput / Einput   eller   η = Poutput / Pinput , hvor P står for effekter

Du kender formlen for  Eoutput  og dermed for  Poutput.  Beregn selv talværdien med enhed.

Angående Einput beregner du antal baller om dagen. Dette antal skal du omsætte til en effekt med samme enhed som Poutput. Dette fordi du skal beregne η ved en division, og η er enhedsløs pr. definition. Dividerer man to størrelser med samme enhed, bliver resultatet enhedsløst.

Fx kan du for effekt vælge enheden til  [J/s] = [W]. 

Så beregn halmenergi ( du kender brændselsværdien ) og omsæt til halmeffekt.

PS:  Det hedder:  "de givne værdier"  og  "de givne oplysninger".


Skriv et svar til: Nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.