Fysik

Opdrift for luftskib

18. juni 2017 af kirstine0105 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er ved at løse en opgave om luftskibe, men jeg kan ikke helt se hvordan den skal løses?

Luftskibet Hindenburg indeholdt 200.000 m3 hydrogen

Densiteten for hydrogen er 0,090 kg/m3 og densiteten for Atm. luft er 1,293 kg/m3

Men hvordan udregner man så F_opdrift?

Jeg forstår at man skal benytte Arkimedes lov der siger, at F_opdrift=m_gas*g


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2017 af sjls

Brug densiteten for hydrogen til at beregne massen af hydrogen i luftskibet Hindenburg.

\rho =\frac{m}{V}\Leftrightarrow m=\rho *V

\rho _{hydrogen}=0.090\frac{kg}{m^3}

m_{hydrogen}=0.09\frac{kg}{m^3}*2*10^5m^3

Prøv igen nu. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. juni 2017 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Arkimedes siger at opdriften er lig med tyngden af den fortrængte masse, altså

Fopdrift = mfortrængt * g

Luftskibet fortrænger 200.000 m3 atmosfærisk luft. Dvs.

Fopdrift = 200.000 m3 * 1,293 kg/m3 * 9,81 m/s2 = 2,54 * 106 N

(Bemærk at opdriften er den samme ligegyldigt om luftskibet er fyldt med brint eller med beton. Hvad luftskibet er fyldt med har til gengæld betydning for hvad luftskibet vejer og dermed om opdriften er stor nok til at luftskibet kan lette.)


Svar #3
18. juni 2017 af kirstine0105

Jeg er lidt forvirret?

skal massen udregnes med densiteten for hydrogen eller med Atm. luft???


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. juni 2017 af sjls

Den skal udregnes med massen af atmosfærisk luft. Jeg lavede en fejl.


Svar #5
18. juni 2017 af kirstine0105

Super :) Mange tak for hjælpen begge 2


Svar #6
18. juni 2017 af kirstine0105

Vil dette sige, at hvis man udregnede tyngdekraften kunne man finde ud af om luftskibet kunne stige til vejrs?

Fop>Ft


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. juni 2017 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, det er rigtigt.

Tyngdekraften på luftskibet er (hvis vi ser bort fra massen af kondolen)

Ftyngdekraft = mhydrogen * g

Ftyngdekraft = 200.000 m3 * 0,090 kg/m3 * 9,81 m/s2 = 1,8 * 105 N

Så opdriften er større end tyngdekraften.


Skriv et svar til: Opdrift for luftskib

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.