Kemi

Entropiændring ved benyttelse af Maxwell relation

15. august 2017 af tayfun1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

et stykke metal undergår en proces, hvor trykket ændres fra 1bar til 2000bar. Hvor stor er den molære entropiændring, deltaS for metallet ved denne proces? For dette metal vides, at den termiske ekspansionskoefficient, alfa, er 0,35*10^-4 K^-1, og at det molære volumen, Vm er 7,09*10^-6 m^3*mol^-1. (Hint: benyt en relevant Maxwell relation)

Jeg har fundet følgende formel: dU = T * dS - p * dU

og Maxwell relationen: (dT/dV)s = (dp/dS)v

Og mener at man skal integrere dette, men hvordan det skal integreres og hvad der videre skal ske, er jeg i tvivl om. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2017 af janhaa

dU = T * dS - p * dV


Skriv et svar til: Entropiændring ved benyttelse af Maxwell relation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.