Fysik

Hjælp til svære opgaver

03. april 2018 af lololololololol123 - Niveau: A-niveau

Hej SP, jeg har lidt problemer med vedhæftede opgaver. Ved ikke hvordan jeg skal komme i gang. Hjælp søges!

Vedhæftet fil: sp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2018 af mathon


Svar #2
03. april 2018 af lololololololol123

#1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2018 af mathon

\small \textbf{Opgave 1}
                       \small E=\frac{U^2}{R}\cdot t


Svar #4
03. april 2018 af lololololololol123

Hvad med de andre #3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2018 af mathon

Når stabiliteten er indtrådt
haves:
                    \small -\frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=k\cdot N_0=3500\; s^{-1}


Svar #6
03. april 2018 af lololololololol123

Forklar mig lige opgaven igennem #5


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2018 af mathon

\small \textup{Med stabilitet menes formentlig, at tilv\ae kst og henfald udligner hinanden:}

                          \small k\cdot N_0=3500\;s^{-1}         \small \textup{hvor \textbf{k} er henfaldskonstanten.}

                          \small N_0=\tfrac{1}{k}\cdot 3500\; s^{-1}
\small \textup{Der g\ae lder:}
                          \small \tfrac{1}{k}=\tfrac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}

\small \textup{du ser i } https://en.wikipedia.org/wiki/Isotopes_of_sodium
 \small \small \textup{at }T_{\frac{1}{2}}=14.959 \; h=53852.4\; s

\small \textup{hvoraf:}
                          \small N_0=\tfrac{53852.4\; s}{\ln(2)}\cdot\left ( 3500\; s^{-1} \right )=1.88483\cdot 10^8

\small \textup{Massen af }_{11}^{24}\textrm{Na}

                          \small m(^{24}Na)=\frac{N_0}{N_A}\cdot \frac{24\; g}{mol}


Skriv et svar til: Hjælp til svære opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.