Matematik

Afstand mellem punkter

25. april 2020 af Repeno - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen, jeg håber at nogle af jer kan hjælpe med denne opgave. Jeg har vedhæftet et billede herunder. Opgave B)

|AB|=55

|BC|=56

v = 30 grader

v_k_n_\ae =67.02grader

V_ankel = 57.61 Grader

Tak på forhånd! :)

Vedhæftet fil: Skiløb.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2020 af mathon

b)
        Brug projektion:


Svar #2
25. april 2020 af Repeno

#1

b)
        Brug projektion:

Hvis du har skrevet en formel, kan jeg desværre ikke se den :/


Svar #3
25. april 2020 af Repeno

#0

Hej Studieportalen, jeg håber at nogle af jer kan hjælpe med denne opgave. Jeg har vedhæftet et billede herunder. Opgave B)

|AB|=55

|BC|=56

v = 30 grader

v_k_n_\ae =67.02grader

V_ankel = 57.61 Grader

Tak på forhånd! :)

Skal bare lige være sikker - I opgave A, kan jeg så godt bare bruge den rette linjes ligning. Og bruge Distanceformlen fra punktet til linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2020 af mathon

Ja
            \small \begin{array}{llll} T(140,95)\,'s \textup{ afstand fra } \textup{linjen }y=-\frac{\sqrt{3}}{3}x+\left(\frac{100\cdot \sqrt{3}}{3}+50 \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{llll}& \frac{\sqrt{3}}{3}\cdot x+y-\left ( \frac{100\sqrt{3}}{3}+50 \right )\\\\& d=\frac{\left | \frac{\sqrt{3}}{3}\cdot 140 + 95 -\left ( \frac{100\cdot \sqrt{3}}{3}+50 \right ) \right |}{\sqrt{(\frac{\sqrt{3}}{3})^2+1}} \end{array}


Svar #6
25. april 2020 af Repeno

Okay mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Afstand mellem punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.