Fysik

matrice

04. juni 2020 af Yipikaye - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har udledt følgende formel for antallet af omdrejninger pr. minut (RPM).

n_{RPM}=\frac{I*\sqrt{R}*2\pi r*c_{m}*l_{m}}{T*{I_{a}}^{2}*n_{vind.}*A_{m}}

Om formlen er udledt rigtigt ved jeg ikke. Men det som jeg vil spørge om er at hvis nu strømstyrken og antallet af vindinger er uafhængige variabler. Så vil resten være parametre og såfremt disse bestemmes, kan man da opstille en koefficient matrix med produktet af parametrene som korefficienter? Mens vi selv definere den afhængige variabel (y) i form af RPM.

Dermed fåes en 2x3 matrice dvs. 2 ligninger med 2 ubekendte.

Et spørgsmål mere hvordan vil denne matrice på 2x3 se ud?


Svar #1
04. juni 2020 af Yipikaye

Kan det passe at matricen kommer til at se sådan her ud?

\begin{pmatrix} \sqrt{R}*2*\pi *r*c_{m}*l_{m}&\frac{I_{a}^{2}*T*A_{m}}{\sqrt{R}*2*\pi*r*c_{m}*l_{m}} &60 \\ \sqrt{R}*2*\pi*r*c_{m}*l_{m}& \frac{I_{a}^{2}*T*A_{m}}{\sqrt{R}*2*\pi *r*c_{m}*l_{m}} &60 \end{pmatrix}?

Hvis tallet 60 forvirrer, så er det altså bare en værdi som jeg har defineret for RPM.


Skriv et svar til: matrice

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.