Matematik

Hvorfor giver 2(-2)=0,25?

17. november 2020 af Emmaa1212 - Niveau: C-niveau

Hej 

nogen der kan forklare hvorfor  2(-2)=0,25? 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2020 af Anders521

#0 Fordi 2-2 = 1/22 = 1/4 = 0,25


Svar #2
17. november 2020 af Emmaa1212

#1

#0 Fordi 2-2 = 1/22 = 1/4 = 0,25

tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2020 af AMelev

Iflg. det udvidede potensbegreb (Se (9)-(12) side 3 i formelsamling) er

1) a0 = 1
2) a^{-n}=\frac{1}{a^n}

3) a^{\frac{1}{q}}=\sqrt[q]{a}

I dette eksempel kan du bruge 2), hvor a = 2 og n = 2.


Skriv et svar til: Hvorfor giver 2(-2)=0,25?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.