Kemi

Hjælp til kemiopgave søges

19. december 2020 af frederasmussen - Niveau: Universitet/Videregående

Ved fordampning af vandet fra en 0,200 M opløsning af NaCl blev 1,50 mol NaCl udkrystalliseret. Hvad var det oprindelige volumen af opløsningen?

Det rigtige svar:

7,50 L

Hvordan pokker regner man sig frem til dette? På forhånd mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2020 af janhaa

C = n/V

V = n/C = 1,5/0,2 L = 7,5 L


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2020 af mathon

          \small \begin{array}{lllll} V=\frac{n}{c}=\frac{1}{c}\cdot n=\frac{1}{0.200\;\frac{mol}{L}}\cdot (1.50\;mol)=\frac{1\;L}{0.200\;mol}\cdot (1.50\;mol)=\frac{1.50}{0.200}\cdot (1\;L)=7.5\;L \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til kemiopgave søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.