Matematik

Konfidensinterval

27. juni 2021 af K22 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Er der nogen, der kan forklare, hvordan jeg løser denne opgave? Hvad er metoden? Det er ikke en aflevering, så I kan godt skrive hele udregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juli 2021 af LeonhardEuler

Du ønsker at finde et stokastisk interval [X + a, X + b] sådan at P(μ0 ∈  [X + a, X + b] ) = 0,88.

Lad Z være stokastisk variabel N(0,1)-fordelt. Bemærk Z =d X - μ=d  μ0 - X , hvor lighederne gælder i fordeling. Nu har du at 

P(μ0 ∈  [X + a, X + b] )  = P(μ0 - X  ∈  [a, b] )  = P(Z  ∈  [a, b])

Du skal altså vælge a og b (muligvis negative), sådan at sandsynligheden er lig 0,88, hvor Z er normalfordelt. Du kan let bevise at det er gældende for interval B.

Faktisk er  intervallerne A, C og D, E er tomme. Det skyldes at højre grænse er mindre end venstre grænse. 


Skriv et svar til: Konfidensinterval

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.