Matematik

Bestem sandsynligheden P(X=31)

25. november 2021 af Dumma - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har fået en opgave, som lyder således:

I 2013 havde 12,5% af alle unge en tatovering.

Den stokastiske variabel X betegner antallet af unge med en tatovering blandt 250 tilfældigt valgte unge.

Det antages, at X er binomialfordelt med atalsparameter n=250 og sandysnlighedsparameter p=0,125.

a) Bestem sandsynligheden P(X=31)

---

Jeg tænker, at jeg skal bruge formlen
P(X=r)=K(n,r)*p^r*(1-p)^n-r.

og at 

r=21

n=250

p=0,125

Men jeg er blevet i tvivl, for jeg får et galt resultat. Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan formlen udfyldes korrekt med de oplysninger, jeg har?


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. november 2021 af PeterValberg

r=21

n=250

p=0,125

Skal r ikke være 31 og ikke 21, som du har skrevet ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: Bestem sandsynligheden P(X=31)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.