Matematik

Matematik, om firkanter og vinkler

13. februar 2022 af ElevenCaro - Niveau: 9. klasse

Jeg har virkelig brug for hjælp til denne ellers simple opgave 

Firkant ABCD har vinklerne: ∠ A = 90°  ∠ B= 105°   ∠ C = ?      ∠ D = 70°

Længde AB = 4 cm og DA = 7 cm

a) Tegn firkant ABCD på et papir.

b) Hvor stor er vinkel C?

c) Hvad er omkredsen af firkant ABCD?

d) Hvad er arealet af firkant ABCD?

Jeg har prøvet meget forskelligt, men jeg kan bare ikke det der med grader, vinkler ._. især firkanter, jeg har set et par youtube videoer for forklaring og måske endda noget, som kunne hjælpe med den her opgave men nej. Jeg har normalt også en hjemmeside der kan regne ud hvordan figureren kunne se ud, men det er kun til trekanter......... Hvis du har tid, kan du hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2022 af SuneChr

Vinkelsummen i en firkant er 360º . Så er C fundet.
Tegn dernæst en retvinklet trekant med kateterne 4 og 7. Så har vi A, B og D på plads.
Fortsæt nu.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2022 af SuneChr

Mange "besværlige" plane figurer deler man ofte op i trekanter. Det hedder triangulering.
En trekant er grundstenen i beregningerne og kan fuldstændig bestemmes, når visse oplysninger
er givne. Derfor ser du kun hjemmesider med trekantsberegning.
Del nu ABCD op i to trekanter. Så går resten (sikkert) af sig selv.
Hypotenusen i den retvinklede trekant er oplagt til at dele firkanten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2022 af StoreNord

Kan du ikke lave den i Geogebra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2022 af SuneChr

Det lærer man ikke af.
Man skal opøve færdighed i brug af vinkelmåler, lineal, passer og sit gode hoved.
Den skal iflg. oplægget tegnes manuelt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2022 af StoreNord

#0
Når du har tegnet diagonalen BD og beregnet den, kan du beregne de ukendte vinkler i trekant ABD og derefter de ukendte vinkler i trekant BCD.
Vinkel C kan du beregne da du ved, at vinkelsummen i en firkant er 360 grader.
Så kan du bruge sinusrelationen til at beregne siderne i trekant BCD.
Arealet af trekant BCD kan du beregne med appelsinformelen.


Svar #6
14. februar 2022 af ElevenCaro

Tusind, tusind tak. Alle jeres ideer gav mening og hjalp mig 


Skriv et svar til: Matematik, om firkanter og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.