Biologi

DNA OG BLODTYPE...

11. juni 2022 af Pizzasmagergodt - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp, har forsøgt selv at komme frem til et svar, så det er ikke fordi jeg ikke gider lave mine lektier selv! tak 

Nedenfor ses en DNA- sekvens fra blodtype- allelen IA og under denne ses en DNA-sekvens fra blodtype-allelen IB.

billede viser sekvenserne samt mit forsøg på at svare. Jeg forstår ikke hvilken betydning de to forskellige DNA sekvenserne får dette for aminosyresammensætningen, I de enzymer der kodes for af de to DNA-sekvenser.  Og hvilken betydning får de for enzymernes virke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2022 af Heptan

Hvis man oversætter kodons til aminosyrer får man: (har du en tabel i din bog?)

GCT = A

CTC = L

GTT = V

Altså er alanin tilsyneladende muteret til leucin. Der er valin i IA, men ikke den anden.

De tre aminosyrer ligner meget hinanden, så jeg kan ikke lige se hvilken effekt muteringerne giver...


Skriv et svar til: DNA OG BLODTYPE...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.