Fysik

Protein test

01. juni 2023 af signeha700 - Niveau: 10. klasse

Hej vi skal snart til eksamen i fysik og vi tester om der er protein i madvarer 

Vi tager 2 ml af prøvevæsken (vi laver madvaren flydende) og putter derefter 2 ml NaOH(natriumhydroxid)  og ca. 5-10 dråber CuSO (kobberIIsulfat) i og så ser man havd farve det får. 

Vi ved at indikatoren er kobbersulfat men vi kan ikke finde ud af hvorfor vi hælder natriumhydroxid i vi ved det kan spalte med vi ved ikke hvad. Vi håber der er nogle kloge hoveder der kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2023 af Heptan

Natriumhydroxid er en base, så det øger pH i opløsningen.

Mekanismen er ikke vigtig på 10. klasse niveau, men her er den: hydroxid fjerner et H+ fra proteinet, så det nemmere kan binde til kobber (fordi plus og minus ladning tiltrækker hinanden). https://www.wikilectures.eu/w/Biuret_reaction


Skriv et svar til: Protein test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.