Matematik

Sammenhængen mellem afledt funktion og stamfunktion.

03. juni 2023 af Søren1232 - Niveau: A-niveau

Mat A Eksamen (mundtlig)

Jeg sidder fast med et spørgsmål: Hvad er sammenhængen mellem den afledte funktion og stamfunktionen?

-Søren.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2023 af ringstedLC

\begin{align*} F(x) &= \int \!f(x)\,\mathrm{d}x\Rightarrow F'(x)=f(x) \end{align*}


Svar #2
03. juni 2023 af Søren1232

Hvis jeg skal være helt ærlig, forstår jeg det stadig ikke. 

Stamfunktionen er defineret som F(x) er en stamfunktion til f(x), hvis F'(x)=f(x).

Den afledte funktion er "bare" f(x) differentieret så f'(x).

Er sammenhængen ikke at hvis man differentierer funktionen f(x) får man f'(x) (afledte funktion) og hvis man differentierer F'(x) får man funktionen f(x)? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2023 af Emma573

Den afledte funktion viser, hvor hurtigt en funktion ændrer sig, mens stamfunktionen fortæller os, hvilken funktion der har den første funktion som sin afledte funktion. Held og lykke med din eksamen


Svar #4
03. juni 2023 af Søren1232

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Sammenhængen mellem afledt funktion og stamfunktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.