Fysik

Kirchhoffs love og modstande

11. juni 2023 af squidg - Niveau: B-niveau

Hej kan nogle hjælpe  med de her to spørgsmål?

De ligger i den vedhæftede fil


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2023 af apricotx

Kirchhofs lov I=I_1+I_2 

I en parallelforbindelse med to modstande, er spændingsforskellen over begge modsstande den samme som over hele kredsløbet. Strømstyrken følger Kirchhofs lov. De to oplysninger giver sammen med Ohms lov, at

\frac{1}{R}=\frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2}

I en serieforbindelse er  strømstyrken den samme gennem begge modstande som i resten af kredsløbet. Spændingsforskellen er U=U_1+U_2 . De to oplysninger giver sammen med Ohms lov, at

R=R_1+R_2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2023 af ringstedLC

3.

\begin{align*} \textup{K.'s 1.\,lov (str\o mloven)}: I_{ind} &= I_{ud} &&\textup{i et knudepunkt} \\ I_{ind} &= I_1+I_2 \\ I_{ind}=\frac{U}{R} &= \frac{U}{R_1}+\frac{U}{R_2} &&\textup{Ohm's lov} \\ \frac{1}{R}\cdot U &= U\cdot \left (\frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2} \right ) \\ \frac{1}{R} &= \frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2} \end{align*}

2.

\begin{align*} \textup{K.'s 2.\,lov (sp\ae ndingsloven)}: -U_{R_1}-U_{R_2}+U &= 0 \\ U &= U_{R_1}+U_{R_2} \\ U=R\cdot I &= R_1\cdot I+R_2\cdot I &&\textup{Ohm's lov} \\ &= I\cdot \left (R_1+R_2\right ) \\ R &= R_1+R_2 \end{align*}


Skriv et svar til: Kirchhoffs love og modstande

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.