Fysik

spændingsforskellen

18. august 2023 af Thoms1 - Niveau: A-niveau

Hej 

er der nogen der kan hjælpe mig med opgave c. Her tidligere beregnet resistiviteten, men ved ikke om jeg kan bruge den i opgave c 

Vedhæftet fil: Elektrisk hegn 1.g (1).docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2023 af ringstedLC

c) Du kender resistansen pr. meter og spændingen U over hele seriekoblingen.

deles i resistansernes indbyrdes forhold.

Eller:

Beregn strømmen og gang med Rko


Svar #2
19. august 2023 af Thoms1

Hvis jeg bruger ohms lov U=R*I, så beregner jeg strømstyrken I

I=2.5kV/120m*3.95\Omega=5.2A/m

Herefter gangere jeg strømstyrken med Rko

5.2A/m*1k\Omega

Er det det du mener? jeg er tvivl om jeg har gjordt rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2023 af ringstedLC

Strøm har ikke enheden A/m og den er bestemt af den totale resistans:

\begin{align*} U_{ko} &= I\cdot R_{ko} \\ U_{ko} &= \frac{U}{R_{hegn}+R_{ko}}\cdot R_{ko} \\ R_{hegn} &= 120\,\textup{m}\cdot 3.95\,\Omega \cdot \textup{m}^{-1} \end{align*}

PS. "Den der skriver "d" i gjort, han skal ha' sin ende smurt"


Skriv et svar til: spændingsforskellen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.