Fysik

Bølgelængde af foton

23. august 2023 af HmmmJegVedDetIk - Niveau: B-niveau

Jeg tænker, at man burde benytte en formel ligende til denne: λ=(h*c)/Efoton 

Vi ved, at energien fra C til A er 8,18 aJ -6,54 aJ = 1,64 aJ = 1,64*10-18 J. Jeg tænkte, vi derfor kunne beregne denne bølgelængde og derefter subtrahere med den givne bølgelængde mellem niveau B til A på 164 nm, men den bølgelængde jeg får er 121 nm, hvilket er mindre end fra niveau B til A. 

Jeg har fået angivet denne værdi får C og h i min bog, som jeg skal benytte i udregningen: h=6,63*10-34 J*s og c=3.00*108 m/s. Er der nogen der ved jeg har gjort forkert, fordi jeg får 121 nm: 

λ=(6,63*10-34 J*s * 3.00*108 m/s)/(1.64*10-18 J)=1.212804878*10-7 m


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2023 af peter lind

Energien mellem nivauerne er ikke proportional med bølgelængden. Den er omvendt proportional med bølgelængden. Du bør bruge energiforskellen.


Svar #2
23. august 2023 af HmmmJegVedDetIk

#1

Energien mellem nivauerne er ikke proportional med bølgelængden. Den er omvendt proportional med bølgelængden. Du bør bruge energiforskellen.

Men er energien af fotonet ikke lig med følgende formel på det angivet billede? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2023 af peter lind

Det er korrekt, men der gælder også at En-Em = hc/λ hvor λ er bølgelængden


Skriv et svar til: Bølgelængde af foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.