Kemi

redoxreaktion

28. november 2023 af Clarasorensen - Niveau: B-niveau

hejsa, er denne afstemt korrekt 

Na^+ (aq)+HPO_4^( 2-)→NaHPO_4 (aq)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2023 af mathon

                       \small 2\,Na^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\;HP{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Na_2HPO_4\,_{\textit{(s)}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2023 af mathon

... er i øvrigt ikke en redoxreaktion.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2023 af celestial

Afstemning
1)Bestem oxidationstal SKAL VÆRE ROMER-TAL
2) Afstem oxidation med reduktion Stigning i oxidationstal skal være lig med fald i oxidationstal
3) Afstem ladning med H+ Elektroner skal være lig hinanden på begge sider
4) Afstem O-atomer med vand
5)Afstem H-atomer

Eksempel Fe2+ + MnO4- ? Mn2+ + Fe3+
1) Oxidationstal Fe2+=II Mn: MnO4- = -1 O4 = -2 * 4 = -8 -1 = -8 + x x = Mn = VII Mn2+=II Fe3+=III

2) Afstem oxidation/reduktion Fe3+ oxideres til Fe2+: Stigning i oxidationstal på I Mn reduceres til Mn2+: Fald i oxidations på V Fe ganges med 5 på begge sider, og Mn ganges med 1 på begge sider 5Fe2+ + 1MnO4- ? 1Mn2+ + 5Fe3+

3) Afstem elektroner Venstre side: 5 * 2 +(–1) = 9 Højre side: 2 + 5 * 3 = 17 Forskel: 8 På venstre side tilføjes 8 H+: 5Fe2+ + 1MnO4- + 8H+? 1Mn2+ + 5Fe3+

4) Afstem O Venstre side: 4 Højre side: 0 På højre side tilføjes 4 H2O: 5Fe2+ + 1MnO4- + 8H+? 1Mn2+ + 5Fe3+ + 4H2O

5) Afstem H Venstre side: 8 Højre side: 8  

dette er til en suropløsning


Skriv et svar til: redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.